Известие

Collapse
No announcement yet.

мислех че в този форум има алфисти а не мошеници !!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Айде сега тъп си бил. Понякога ентусиазма да си вземеш нещо "ново", което да те радва замъглява реалната представа, а факта, че има хора, които не са коретни винаги рябва да ни напомня да не се доверяваме така лесно. Без да имам факти и доказателства, не казвам нищо срещу продавача, но ако е знаел за проблема не му прави чест, а ако е пич ще ти върне парите и ще си вземе колата.
    sigpic
    Alfa Romeo 166 2.4JTD 20V FL
    Fiat Punto 1.2HSD 1995

Comment

Първоначално публикувано от nicks1 Покажи съобщение
      Замръзнал бензин ?! Колега "myato", да не си закачал друга кола?
      Къде видя да пише бензин?
      Виждал ли си каква смрад се вдига от резервоара, когато караш с малко гориво?
      Знаеш ли какви горива зареждаш?То на колонката може да пише бензин, ама ....

Първоначално публикувано от milcho1976 Покажи съобщение
      Благодаря за инфото направи ми впечатление че в движение вътре в купето мирише на бензин,и моля те просветли ме къде е това и как да го отстраня ?
      Регулаторът е на края на рейката.За смяна е.
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
        Къде видя да пише бензин?
        Виждал ли си каква смрад се вдига от резервоара, когато караш с малко гориво?
        Знаеш ли какви горива зареждаш?То на колонката може да пише бензин, ама ....

Регулаторът е на края на рейката.За смяна е.
        Сега вече и аз се убърках! На 166 155кс демек ЦФ2 с инжекцион М1.5.5 регулатора е в резервоара, там където твърдиш че е има просто един вентил за мерене на налягане?!?
        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
        sigpic
        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Колега нз дали си спомняш тази тема, но още от обявата си личи на къде отиват нещата...
          - http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=70230

Казах ти да си приготвиш няколко хилки. Колко наивно да мислиш, че за 2 бона си земаш запазена 166-ца. Не се ядосвай, за тази цена си е чук. За още 3 хилки ще я направиш цвете и дано други изненади да няма.
          Др път се замисляй малко. Човека е купил въпросната кола преди 5 месеца и я продава...доста неща водеха към тези мисли.

Успех, поне не си дал 5-6 к лв да те е яд!
          п.с. като купуваш кола, една диагностика, преглед ходова част задължителни!
          Last edited by rusiq86; d.m.y г., 04:12.
          sigpic
          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
            Сега вече и аз се убърках! На 166 155кс демек ЦФ2 с инжекцион М1.5.5 регулатора е в резервоара, там където твърдиш че е има просто един вентил за мерене на налягане?!?
            Просто казвам какво съм видял с очите си.

Comment

Там е вентил колега, и е за измерване на налягането в рейката. Ако тече не е добре, но няма и много общо с проблема на колата. За изпушването при стартиране може да са няколко неща и за състоянието на мотора да се съди само по-това е малко смешно.

На тази кола трябва да и се направи диагностика от специалист който знае какво да гледа, а не от "влачител" на скрап наричащ себе си майстор. Щото да не се окаже на края, че в мотора има живот и след ремонта пак да има нужда от ремонт Приятелите са приятели ама от горчив опит знам, че точно от приятели е да се пазиш най-много!
              Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

166

Бягай от такива майстори които се занимават само с немски коли,те са предубедени.
                Алфа Ромео 159

Comment

Цялата случка илюстрира за пореден път това, което следва, когато емоциите се наложат над разума.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Сондирай мнение и от друг специалист от вашия регион, да речем Краси Алфата - предполагам, че знаеш как да го намериш.
                    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                      Там е вентил колега, и е за измерване на налягането в рейката. Ако тече не е добре, но няма и много общо с проблема на колата. За изпушването при стартиране може да са няколко неща и за състоянието на мотора да се съди само по-това е малко смешно.

На тази кола трябва да и се направи диагностика от специалист който знае какво да гледа, а не от "влачител" на скрап наричащ себе си майстор. Щото да не се окаже на края, че в мотора има живот и след ремонта пак да има нужда от ремонт Приятелите са приятели ама от горчив опит знам, че точно от приятели е да се пазиш най-много!
                      Дойдохме си на думата
                      Fiat Bravo 2.0 8V Twin Spark - Ex /155 2.0 8V Twin Spark - Ex/ Fiat Marea 1.6 16V LPG - Service car
                      Peterson 90cc - Ex/ Piaggo Zip 75cc Fast & Furious!! / Suzuki Bandit 400 VC - Ex/ Honda 919 Hornet '04 - My brand new LOVE

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                        Сондирай мнение и от друг специалист от вашия регион, да речем Краси Алфата - предполагам, че знаеш как да го намериш.
                        Хайде не го пращай точно там На този човек не му викат Алфата защото е добър майстор на Алфи. Просто е един от първите в региона който е имал Алфа Ромео. Да си на ясно.

Comment

Хайде не го пращай точно там На този човек не му викат Алфата защото е добър майстор на Алфи. Просто е един от първите в региона който е имал Алфа Ромео. Да си на ясно.
                          Ти по-добре знаеш - помогни му някак си на колегата.
                          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                          sigpic

Comment

Разбира се. Бих му помогнал.

Comment

Благодаря на всички за съветите,вчера бях отчаян но днес съм оптимист,лека полека ще я стегна от заплата до заплата и така.А що се отнася за помощ, някой ден ще помоля момчетата от региона то се знае стига да имат свободно време.
                              alfa 166 2.0 ts 155

Comment

Е аз не споря, просто останах с такова впечатление, а я и гледах в един кучи студ на улицата, а и съм печкаджия.С TS-а много впечатления нямам, по-скоро любителски.Иначе и аз не мисля, че проблема идва от там, макар че е за отстраняване.
                                Тогава помогнах на колегата, щото упоменатия в предния пост "специалист" искаше да му подмени половината кола.

Първоначално публикувано от badmadafaka
                                Добре де, купуваш за 2 хиляди лева (примерно, не знам какъв е конкретния случай) кола, на която пазарната и цена за "читав" екземпляр запчова от 5-6 хиляди... И псуваш продавача, че бил измамник...
                                Наистина ли толкова си вярваш, че можеш да "излъжеш" пазара (и за 2К да вземеш нещо дето реално струва 6)..? Въпроса е реторичен.
                                Ако я е давал за 10К при положение, че вървят по 5 и се окаже, че има проблем, наистина можеш да му теглиш една майна на продавача, ама така съвсем леко не си прав...

Хората които ме познават знаят, че наскоро и аз имах подобно "премеждие" само дето бях от другата страна - продадох кола, за която си мислех аз самия, че е в перфектно състояние и съответно исках цена над "пазарната" за този модел. Когато човека, който я купи с огромното желание и с убедеността, че взима нещо перфектно ми каза, че колата има брутален проблем с двигателя, просто се разбрахме какво аз да платя по ремонта и го направих без грам да се обяснявам (само мислено теглих няколко майни на хората, благодарение на които вярвах, че всичко по колата е 6+). В крайна сметка човека е доволен и не ме е обявил за измамник, въпреки, че в моята ситуация той плати цена над пазарната за колата. И не, не е някой от "Левуново" дето не знае как да ме напсува във форума, а е уважаван наш колега, с който дори станахме приятели покрай случката.

Та всичко това го изписах за да се замисляте евентуално като почнете да псувате и да обиждате някой, който реално ви е виновен единствено с това, че вие самите сте заблудени и си вярвате, че сте по-тарикати от пазара, както вече казах не знам каква е конкретната случка и не е насочено лично към автора на темата.
                                Да.И аз мисля, че тази цена е точната за тази кола.
                                Просто информирам новия собственик за това, което знам.

Comment

Working...
                                X